Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
D)
3x-p/4=p
3x=5p/4
x=5p/12+k*2p k E Z

E)
tg(x/3-p/4)=1-/gyök3
x/3-p/4=-p/6
x/3=p/4-p/6
x=3p/4+3p/6=3p/4+1p/2=3p/4-2p/4=p/4
x=p/4+k*p k E Z
0