Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat, elvileg dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1005
Az ábrán látható tartón G = 800 N súlyú teher függ. Mekkora erők hatnak a rudakban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Newton, erő, dinamika, rúd
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A harmadik oldal 5 m - Pitagoraszi számhármas... vagy Pitagorasz tétele alapján
`Fy = 800\ N`
`sin\ α\ =\ 3/5;\ \ \ \ \ cos\ α\ =\ 4/5`
`cos\ α\ =\ F_y/F\ \ \ \ ⇒\ \ \ \F\ =\ F_y/(cos\ α)\ \ \ \F\ =\ (800\ N)/(4/5)=\ 1000 N`
`F_y\ =\ F*sin\ α\ =1000\ N*3/5\ =600\ N`
A vízszintesben 600 N.
A ferdében 1000 N.
0