Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elenaerik

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
Délelőtt pali 7-et evett meg a tányéron lévő szilvákból édes anya pedig 14-gyel póltolta. Pali délután 9 szilvát fogy fogyasztot el,édesanya pedig 5-öt tett a tányérra.ezek után a tányéron 20 szem szilva lett. Hány szilva volt a tányéron eredetileg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
négyszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Haladj visszafelé:

20 szem szilva lett, ötöt anyu a tányérra tett, előtte volt 15 szilva, Pali megevett 9-et, előtte volt 15+9=24 szilva. Anyu pótolt 14-gyel, volt előtte 24-14=10 szilva. Előtte Pali megevett 7-et, volt előtte 10+7=17 szilva.

Ellenőrizd!

17 szilva volt az asztalon, Pali megevett hetet, maradt 10 szilva, Anyu pótolt 14-gyel, lett 24 szilva, Pali délután megevett 9-et, maradt 15 szilva, Anyu tett rá még ötöt, és tényleg 20 szilva lett az asztalon.
0