Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Az alábbi feladatokhoz hasonlóképp, valaki segítene megoldani az utolsó 3at?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(2xy^3)` = `(2xy^3)^(1/2)`= `2^(1/2)*x^(1/2)*y^(3/2)`

`root(5)(32x^(10)y^5)` = `(2^5x^((2*5))y^5)^(1/5)` = `2x^2y`

`root(3)(2a^3b^2)` = `2^(1/3)*a*b^(2/3)`

És az ezek előtt levő:

`root(3)(ab^2)` = `a^(1/3)*b^(2/3)`
1