Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki az átfogót!

Főoldal » Középiskola » Matematika
707
Egy derékszögű háromszögben adott valamelyik befogó és az egyik hegyesszög. Számítsd ki az átfogót!
A) szöggel szemközti befogó: 19 cm; hegyesszög: 56,7°
B) szög melletti befogó: 6,66 m; hegyesszög: 13,7°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sinus: szöggel szemközti befogó/átfogó
cosinus: szög mellettibefogó/átfogó

A, sin56.7 = `19/x`; x=`19/sin56` = 22.92 cm

B, cos13.7 = `6.66/y`; y = `6.66/cos13.7` = 6,85 m
1