Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a szög melletti befogót!

Főoldal » Középiskola » Matematika
733
Egy derékszögű háromszögben adott az egyik hegyesszög és a szöggel szemközti befogó. Számítsd ki a szög melletti befogót!
A) hegyesszög: 88,9° ; szöggel szemközti befogó: 10 cm
B) hegyesszög: 2,6° ; szöggel szemközti befogó: 1,4 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szintén tangenssel oldjuk meg.

A. tan 88.9° = `10/x`; ebből x= `10/(tan 88.9°)` = 0.19 cm

B. tan 2.6° = `1.4/y` ; y= `1.4/(tan2.6°)` = 30.83 cm
0