Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a szöggel szemközti befogót!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1059
Egy derékszögű háromszögben adott az egyik hegyesszög és a szög melletti befogó. Számítsd ki a szöggel szemközti befogót!
A) hegyesszög: 40° ; szög melletti befogó: 9 cm
B) hegyesszög: 10,5° ; szög melletti befogó: 23 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, cos, sin, tan, szögfüggvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
tangens: szöggel szemközti befogó/szög melletti befogó

A, `tan 40°` = `x/9`, ebből x= `tan 40°*9` = 7.55 cm

B, `tan 10.5°` = `y/23` ; y= `tan 10.5° *23` = 4.26 cm
0