Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
hogy kell gyokteleniteni a 3/2gyok3 pls vezesetek le
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
szorzod a számlálót és a nevezőt is pl a nevező gyökös kifejezésével:

`3/(2*root()(3))` = `(root()(3))/(root()(3))*3/(2*root()(3))` = `(3*root()(3))/(root()(3)*root()(3)*2)` = `(3*root()(3))/(3*2)` =`root()(3)/2`
1