Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a szög melletti befogót!

Főoldal » Középiskola » Matematika
864
Egy derékszögű háromszögben adott az átfogó és az egyik hegyesszög. Számítsd ki a szög melletti befogót!
A) átfogó: 45,6 cm; hegyesszög: 11°
B) átfogó: 6,25 cm; hegyesszög: 81,5°
A), B) szög melletti befogó=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cosinus: szög melletti befogó/átfogó

A. `cos(11)` = `x/(45.6 cm)` , ebből x= `cos(11)*45.6 cm` = 44.76 cm

b. y=`cos(81.5)*6.25 cm` = 0.92 cm
0