Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a szöggel szemközti befogót!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1219
Egy derékszögű háromszögben adott az átfogó és az egyik hegyesszög. Számítsd ki a szöggel szemközti befogót!
A) átfogó: 14 cm; hegyesszög 76°
B) átfogó: 67 cm; hegyesszög 7,5°
A),B) mekkora a szöggel szemközti befogó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, sos, cos, sin, légyszi, pls, ctg, tan, szögfüggvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sinus: szöggel szemközti befogó/átfogó

A, sin 76 = `x/(14 cm)` , ebből x= `sin(76)*14 cm` = 13,58 cm

B y= `sin(7.5)*67 cm` = 8.74 cm
0