Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
458
Valaki tudna segíteni a képen látható 89-es feladatban? Nem tudom hogy jön ki az hogy 565 m/s. Valaki vezesse le kérem szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
89.

2 cm (0.02 m) alatt lassul le 800 `m/s`-ról 0-ra.

v = `a*t` , ebből t=`v/a`

s= `a/2*t^2`=`(a/2)*(v/a)^2`= `v^2/(2*a)`, ebből a=`v^2/(2*s)`= `800^2/(2*0.02)`= 16 000 000 `m/(s^2)` = 16 000 `(km)/s^2`

v = `a*t`, ebből t=`v/a` = `800/16000000` = 0,00005 s

b,

s= `v_0*t` -`a/2*t^2`

0.01 = 800t - `16000000/2*t^2`

8000000 `t^2` - 800t+0.01 =0

Másodfokú egyenlet, megoldóképlet, megoldások:

`t_1`= 0.0000146 s

`t_2` = 0.0000853 s; ez a megoldás nem jöhet szóba, hiszen ennyi idő elteltével már túl lesz a deszkán.

v= `v_0` - `a*t` = 800-(`16000000*0.0000146`) = 800-235= 565 `m/s`
0