Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számítások

Főoldal » Középiskola » Kémia
640
Mennyi a tömege 8×10^23 neonatomnak?
Mennyi az anyagmennyisége 6×10^24 részecskének?
Egy oldatnak 2kg a tömege, a sűrűsége pedig 1,5g/cm^3. Mennyi a térfogata?
Hány gramm kén van 3g natriumszulfidban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol Neonatom, ami `6*10^(23)` db, a tömege 20.2 g
`8*10^(23)` db neonatom tömege `8/6*20.2` = 26.93 g

1 mol részecske `6*10^(23)` db
`6*10^(24)` db részecske az 10 mol.

V= `m/rho` = `(2000g)/(1.5g/(cm^3))` = 1333.3 `cm^3`

1 mol `Na_2S` tömege 78 g, ebben van 32 g kén
3 g nátrium-szulfidban van `3/78*32` = 1.23 g kén.
0