Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2665
Egy kalapács vasból készült feje 20dkg,az 50cm3 térfogatú fanyél tömege 30dkg.Mennyi a kalapács átlagsűrűsége?
Válaszokat előre is köszönöm!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
A sűrűség egyenlő a tömeg és a térfogat hányadosával, tehát 20+30=50 dkg és ezt osztod a térfogattal vagyis 50cm3-el tehát az 1 dkg/cm3 lesz.
-2

mfej= 20 dkg= 0,2 kg
mnyél= 30 dkg = 0,3 kg
Vnyél= 50 cm3 = 5x10-5 m3
ρ(ró)vas= 7800 kg/m3

Vfej= mfej / ρvas= 0,2 kg / 7800 kg/m3= 2,56x10-5 m3

ρátlag= mösszes / Vösszes = 0,2 kg + 0,3 kg / 2,56x10-5 m3 + 5x10-5 m3 = 6613,76 kg/m3
2