Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
782
A speciális autónk vagy 4m/s tud haladni vagy 10m/s sebességgel. Úgy szeretnénk végighaladni a 600m--es pályán, hogy ugyanannyi ideig haladjunk mindkét sebességgel.
a, hány méter megtétele után kell sebességet váltani?
b, mennyi a teljes menetidő?
c, mekkora az átlagsebesség a teljes útra?

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, sebesség, Kinematika, mozgástan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_1=4 m/s`
`v_2=10 m/s`
`s=600m`

`t` ideig halad mindkét sebességgel:
`v_1·t+v_2·t=s`
Ezt oldd meg, kijön belőle `t`.
a) `v_1·t=...`
b) `2t=...`
c) `v_"átl"=s/(2t)`
0