Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
535
Valaki tudna segíteni bebizonyitani a következő azonossagot :1/1+tg2alfa + 1/1+ctg2alfa =1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
=`1/(1+(sin^2alpha/cos^2alpha))` + `1/(1+(cos^2alpha/sin^2alpha))` = `1/((cos^2alpha+sin^2alpha)/cos^2alpha)` + `1/((sin^2alpha+cos^2alpha)/sin^2alpha)` = `1/(1/cos^2alpha)` + `1/(1/sin^2alpha)` = `sin^2alpha` + `cos^2alpha` = 1
0