Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
807
"Hány kilométert tett meg a vonat a menetidő második órájában utolsó 10 percében?
Írdl le a számolás menetét is."



Nagyon örülnék ha valaki teljes egészében elmagyarázná hogy hogy kell megcsinálni.
Ha úgy van akkor még a választ sem kell megadni csak a magyarázat kell hogy hogyan lehet megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A vonat menetideje második órájának utolsó 10 perce 1 óra 50 perctől 2 óráig tart.
Ezalatt (képen jelöltem) egyenletes sebességgel haladt, 90 `(km)/h` sebességgel.
10 perc = `10/60` = `1/6` óra

s= `v*t`= `90 (km)/h*1/6 h` = 15 km

A vonat ebben az időintervallumban 15 km-t tett meg.
0