Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben a feladatban szeretnek segítséget kérni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
716
30kg szőllőt 20 dobozba csomagolnak.Hány ugyanilyen doboz szükséges 150kg szőlő becsomagolásához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha 30 kg szőlő kerül 20 dobozba,akkor
hány kg szőlő kerül 1 dobozba?

x=`1/20*30` = 1.5 kg

Ha 1 dobozba 1.5 kg szőlő kerül, akkor

hány dobozba kerül 150 kg szőlő?

y= `150/1.5` = 100

100 doboz szükséges.
0

0