Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
431
2. 2. 2.
(X+7)+(7X-9) =50X +(12X-1) 3 - (3X+2)5








Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Felbontjuk a zárójelet, illetve összevonjuk az x-es tagokat és a konstansokat.

8x-2= 50x+36x-3-15x-10

8x-2 =71x-13

Egy oldalra rendezzük az ismeretleneket, másik oldalra a konstansokat:

63x=11

x= `11/63`

Ellenőrzés!
1