Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítetek, kérlek?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
5709
1. Köznapi értelemben mit nevezünk: oxidációnak ; -redukciónak? *A részecskeátmenet szerint az oxidáció:.......... ; a redukció:.......... 2. Melyik tartozik az oxidációhoz és melyik a redukcióhoz: elektronleadás, elektronfelvétel, oxigénleadás, oxigénfelvétel, hidrogénleadás, hidrogénfelvétel? 3. Jelöld képlettel, jellel, móltömeggel az alábbiakat: -víz; -szén-dioxid; -nátrium-klorid; -hidrogén-klorid; -ammónia.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
1.
Oxidáció: oxidációs szám növekedés.
Redukció: oxidációs szám csökkenés

Oxidáció: elektronleadás; Redukció: elektronfelvétel

2. Oxidáció: elektronleadás, oxigénfelvétel, hidrogénleadás, a redukció a másik három

3.

`H_2O` M=18 `g/(mol)`
`CO_2` M=44 `g/(mol)`
`NaCl` M= 58,5 `g/(mol)`
HCl M= 36.5 `g/(mol)`
`NH_3` M= 17 `g/(mol)`
2

elektronleadás,oxigén felvétel, hidrogén leadás
Módosítva: 4 éve
0