Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
430
Mekkora annak a járműnek a sebessége amely 3,5 perc alatt 15 km-t tesz meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t= 3.5 perc = 0.0583 óra

v=`s/t` = `(15km)/(0.0583h)` = 257 `(km)/h`

Ha `m/s`-ban szeretnéd, vagy átváltod, vagy

t= 3.5 perc= 210 s
s= 15 km = 15 000 m

v=`s/t` = `(15000m)/(210s)` = 71.42 `m/s`
1