Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg a hatványok értékét !

Főoldal » Általános iskola » Matematika
885
(2²)³
((-2)²)³
(-2²)³
-(2²)³
(7⁰)³
(7⁵)⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Valakiii, plss
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Műveleti sorrend:

Zárójel, hatványozás-gyökvonás, szorzás-osztás, összeadás-kivonás; balról jobbra.

(2²)³ =`4^3` = 64
((-2)²)³ = `4^3` = 64
(-2²)³ = `(-1*2^2)^3` = `(-4)^3` = -64
-(2²)³ = `-(4)^3` =-64
(7⁰)³ = `1^3` = 1
(7⁵)⁰ = 1
0