Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
755
Valaki tud segíteni?:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Közös nevezőre kell hoznod, ami a 12 lesz. (mert az a 3,4 és 6 legkisebb közös többszöröse).

x/3 - 2x/4 = x/6 + 1
4*x / 12 - 3*2x / 12 = 2x / 12 + 1 // beszorzol 12-vel
4x - 6x = 2x + 12
-2x = 2x + 12 // kivonsz 2x-et
-4x = 12 // osztasz -4-gyel
x = -3
0