Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6.os matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
segícsetek pls 22,23
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
csak a 23bocsi
0

a,

Ha 1 másodperc alatt 20 m-t tesz meg, akkor

2 másodperc alatt 2*20=40 m-t tesz meg

3 másodperc alatt 3*20=60 m-t tesz meg

1 perc=60 másodperc alatt 60*20=1200 m-t tesz meg

b,

két óra az hány másodperc?

két óra az 2*60=120 perc, az 120*60=7200 másodperc

Ha 1 másodperc alatt 20 métert tesz meg, akkor

7200 másodperc alatt 7200*20 = 144000 métert, azaz 144 km-t tesz meg.
0