Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
791
Egy mértani első tagja - 2, hányadosa q=-3/8. Számítsuk ki a sorozat első 6 tagját.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1`=-2

q=`-3/8`

`a_2`=`a_1*q` = `-2*(-3/8)` = `3/4`

`a_3`=`a_2*q` = `(3/4)*(-3/8)` = `-9/32`

`a_4`=`a_3*q` = `(-9/32)*(-3/8)` = `27/256`

Az utolsó kettő már menni fog, előjelekre odafigyelni!
0