Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
374
Valaki tudna segíteni a képen látható 89-es feladatban? Nagyon fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Két egyenletre van szükséged
az egyik a kezdősebességgel rendelkező lassúló mozgás egyenlete
`s=v_0*t-a/2*t^2`
a másik ugyanez sebességre vonatkozóan (figyelembe véve, hogy a lövedék sebessége a mozgás végén zérus lesz).
`0=v_0-a*t`
A kettőből kihozható:
`s=v_0*t-(v_0*t)/2=(v_0*t)/2\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ t=(2*s)/v_0 \ \ \ \ t=(2*2*10^-2 m)/(8*10^2 m/s)=5*10^-5 s`
És a gyorsulás:
`a=v_0/t=(8*10^2 m/s^2)/(5*10^-5 s)=1,6*10^7 m/s^2=1600 km/s^2`
0