Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
427
Valaki tudna segíteni a képen látható 87-es feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nem csinálom meg, de elmondom hogy kell. A sebesség kiszámolásához szükséged van az útra és a hozzá tartozó időtartamra. A v=s/t képlet alapján. A grafikonon pl a 20 másodperchez 200méter tartozik. Azaz 20másidperc elteltével 200méteren van, ennyit tett meg. 0 idopillanathoz 0utat tett meg, ezért az összes többi grafikon görbéje is az origóból fog kiindulni.

Szóval fogod a megtett utat(200méter) és elosztod a megfelelő eltelt idővel(20s). Ez történetesen éppen 10. De tíz micsoda? Méter osztva szekundum, azaz m/s
Ezt a 10m/s -ot felveszed az y tengelyen. Attól függően, hogy mekkora értékek fognak kijönni, úgy kell beosztanod az egységeket rajta. 5m/s-onként, vagy 10, majd látod. De sztem ötösével okés. Az x tengelyen pedig ugyan úgy marad a t. 5.másodpercnél 10m/s -al haladt. Hasonlóan teszel a többi adatpárral is.

Gyorsulásnál hasonlóan jársz el. Y tengely- gyorsulás, X tengely- idő.
gyorsulás=pillanatnyi sebesség/ eltelt idő
a=v/t
Az adatokat e kép alapján tudod kiszámolni, és felvinni a koordináta rendszerre.

Remélem érthető volt! Sok sikert! :)
0