Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2009
Egy téglatest köré 30 cm sugarú gömb írható. Mekkorák a téglatest élei,ha az élek hosszának aránya 2:3:4?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, Téglatest, gömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az élek 2x,3x,4x.

A köré írható gömb átmérője (D) megegyezik a testátlóval (L) (ha nem így van valaki javítson ki).

L=gyök[(2x)^2+(3x)^2+(4x)^2]=gyök[(4+9+16)*x^2]=gyök(29)*x (x kihozva a gyök alól)
D=L
2*30=gyök(29)*x
Az élek hossza az első sör alapján számolható x-ből
0