Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
481
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
t=0,8s
A hang kétszer tette meg azt a távolságot 0,8 s alatt, tehát legyen s=2l ahol s amennyi utat a hang tett meg, l a tényleges táv a sziklafal és az út között. A hang sebessége: kb 331,5 m/s.
Ebből s=v·t. --> 2l=v· t /:2
l=v·t/2 tehát,
l=1/2·331m/s·0,8s=132,6 m
Módosítva: 6 éve
0