Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
4630
Egy gömbbe írt kocka felszíne 864 cm^2. Mekkora a gömb a) felszíne ; b) térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, gömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb átmérője a testátlóval egyenlő.
A testátló L=gyök(3)*a (a az oldalhossz)
A felszín A=6*a*a=864 =>a=gyök(864/6)=12
D=L=gyök(3)*12=20,78
R=D/2=6*gyök(3)
felszín A=R^2*pi/4=36*3*pi/4=27*pi=84,82cm^2
térfogat V=4/3*R^3*pi=37.610,94cm^3
az utolsó 2 képletet nézd át lehet rosszul emlékszek rájuk
0