Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kilencedikes Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
572
Mekkora energiát szállít egy 0.2 m sugarú, kör keresztmetszetű elszívó csőben 4 m/s sebességgel áramló levegő 40 perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, segítség, házi, energia, házifeladat, kilencedik
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy liter levegő tömege 1,293 gramm
És akkor a mozgó levegőnek mozgási energiája van...
`E_m\ =\ 1/2*m*v^2\ =\ 1/2*(rho*V)*v^2\ =\ 1/2*rho*(r^2*pi*v*t)*v^2`
0