Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosságtan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
472
A hidrogénatom Bohr-féle atommodelljében az elektron 0,053 nm sugarú körpályán kering az atommag körül. Mennyi energiát kell befektetni ahhoz, hogy az atomot ionizáljuk (eltávolítsuk az elektront az atomból)? (m=9,1·10-³¹kg, e=1,6·10-¹⁹C)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Fel kell írni az Fcp=FQ
A megadott adatok alapján, az energia megmaradás törvény felhasználásával, ki lehet számolni. Az első erő egyenletből a sebességet kifejezve, azt beírva az energia megmaradás tételébe, kilehet számolni a szükséges energiát. A potenciális energia negatív lesz, ehhez adódik hozzá a mozgási energia
0