Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2836
Egy gömb köré írt kocka térfogata 1728 cm^3. Mekkora a gömb a) felszíne ; b) térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Matematika, gömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb átmérője a testátlóval egyenlő.
A testátló L=gyök(3)*a (a az oldalhossz)
A felszín V=a^3=1728 =>a=köbgyök(1728)=12
D=L=gyök(3)*12=20,78
R=D/2=6*gyök(3)
felszín A=R^2*pi/4=36*3*pi/4=27*pi=84,82cm^2
térfogat V=4/3*R^3*pi=37.610,94cm^3
az utolsó 2 képletet nézd át lehet rosszul emlékszek rájuk
1