Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Az 1-es feladat szövege alapján kell megoldani, magyarázatot is szívesen várok, hogy megértsem!☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

d,

`(3/5)^(2/5)` = `root(5)((3/5)^2)`

e,

`(2/3)^(-3/7)` = `(3/2)^(3/7)` = `root(7)((3/2)^3)`

f,

`(-3/7)^(7/2)` = `root()((-3/7)^7)` Ennek nincs megoldása a valós számok halmazán.


Ha tört a kitevő, akkor a tört számlálója szerepel kitevőként és annyiadik gyököt kell vonni, amennyi a tört nevezője.

Ha negatív a kitevő, akkor azt át tudod alakítani pozitívvá, ha az alap reciprokát veszed:

`(a/b)^(-c/d)` = `(b/a)^(c/d)` = `root(d)((b/a)^c)`
1