Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
√a⁴b²-b⁴a²=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindkét tagban ki tudod emelni `a^2*b^2`-et, ezt ha kihozod a gyökjel elé, akkor ab-ként szerepel szorzatként:

`root()(a^4b^2-b^4a^2)` = `ab*root()(a^2-b^2)` = `ab*root()((a+b)(a-b))`
Módosítva: 6 éve
0