Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni két összeragasztott gúla felszínét és térfogatát?

Főoldal » Középiskola » Matematika
824
kétgúla van összerakva ami négyzetalapű
a gúla oldal lapjának magassága 3,2 cm
a négyzet oldala 8,4 cm
mennyi a térfogata és a felszíne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az adatok alapján nem létezhet ilyen gúla (az oldallap magasságának nagyobbnak kell lennie mint az alap oldalának fele). Szóval nézd át nem e írtad el a méreteket.
Azért levezettem, szóval ha létezne a gúla így kéne megoldani:
Felszín: van 8db háromszöged aminek alapja a=8,4 magassága m=3,2
A=8*a*m/2=4*8,4*3,2=107,52cm^3

Térfogat: Az összetett gúlát képzeletben kettévágod az alapja mentén így lesz 2 egyforma gúlád.
A gúla magassága M=gyök(m^2-(a/2)^2)
a térfogat V=2*a^2*M/3
0