Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1093
Anna fizetése 5 hónapon át 160 ezer Ft volt majd következő hónapban 15%-kal megemelték s ez maradt év végéig. Mennyi volt az átlagfizetése?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 hónapig kapott 160 000 Ft-ot, 7 hónapig 15%-kal többet:

5*160 000 = 800 000 Ft
7*160 000*1.15 = 1 288 000 Ft

Ez összesen 2 088 000 Ft

Ezt elosztva 12 hónappal: `2088000/12` = 174000 Ft

Anna éves átlagfizetése 174 000 Ft volt.
0