Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika grafikon értelmezés

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
614
El tudnátok magyarázni, hogyan kell ezt a feladatot megoldani?
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Leolvasod:
x (0 s) = 35 m
x (4 s) = 0 m
x (5 s) = -40 m
Egyenletek:
`x = x_0 +v_0*t+a/2*t^2`
Behelyettesíted a 4 s-est
`0 = 35 +v_0*4+a/2*4^2`
5 s esetén
`-40 = 35 + v_0*5+a/2*5^2`
A két egyenletből megoldod mennyi az `v_0` és az `a`
`v_0=16.25 m/s`
`a=-12.5 m/s^2`
A sebesség változása pedig
`v=v_0+a*t`
vagyis 3.4 s múlva a sebesség
`v=16.25-12,5*3.4=-26.25 m/s`



Módosítva: 6 éve
1