Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol szöveg

468
Kérlek valaki forditsa le a szöveget magyarra,elore is koszonom❤
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
2003 október 31 reggelén, Bethany Hamilton és néhány barátja eldöntték, hogy elmennek szörfözni. Az ég tiszta volt, a nap sütött és ez egy tökéletes nap volt, hogy élvezzék a nagy hullámokat a Hawai közelében lévő szigetnél, Kauai-nál.
A 13 éves szörfsztár a szörfdeszkája oldalán feküdt körülbelül 300 méterre a parttól, bal kezét a tiszta kék vízbe tartva. A barátai a közelben sodródtak és nézték a tengert. Mind a következő nagy hullámra vártak.
Hirtelen egy öt méteres tigriscápa tűnt fel épp a felszín alatt és megtámadta Bethanyt. Megharapta a bal karját és erőszakosan rázta a lányt előre és hátra. Bethany látta ahogy a víz körülötte vörössé változik. A deszkáján maradt és a cápa elúszott - de vitta magával a lány kezét. És egy darabot a deszkából. Bethany szerencséjére a cápa csak egyszer támadt. Olyan gyorsan történt minden, hogy még sikítani sem tudott.
A fejében Bethany ezt ismételgette: "Jussak el a strandra, jussak el a strandra" Elkezdett előre evezni az egy karjával. A barátai nem tudtak a cápatámadásról - először azt gondolták, hogy a lány viccel. Aztán meglátták a vért és siettek segíteni. Tizenöt percbe telt, míg elérték a partot.
Hívták a sürgősségi ellátást és Bethany végülis kórházba került. Bethany szülei is lelkes szörfösök. Gyermekként Bethany szeretett csobbanni a sekély vízben. 5 évesen kezdett el szörfözni. 13 éves korában, az egyik legjobb tini szörfös volt a világon, és azt tervezte, hogy egy profi szörfössé válik. Aztán megtörtént a cápa támadás.
Az igazán elképesztő dolog Bethany-ban az, hogy 10 hét után újra versenyszerűen szörfözött. Kevesebb mint egy évvel a baleset után, megnyerte az első helyet egy szörf versenyen Hawaii-ban. A baleset előtt sok profi szörfös azt gondolta, hogy egy nap Bethany lesz a női világbajnok. A baleset után sem gondolják másképp.
Módosítva: 7 éve
0