Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Stasztika-Hogyan kell megoldani ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
535
Egy dolgozat után az alábbi eredmények születtek: 5 dolgozat lett 5ös, 10 dolgozat lett 4es, 3 dolgozat lett 2es, 2 dolgozat lett 1es. Hányan írtak 3as dolgozatot, ha tudjuk, hogy az osztályzatok átlaga 3,41-től nagyobb, de 3,42-től kisebb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matematika, matek, statisztika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x tanulónak lett hármas, akkor az átlagot kiszámolhatjuk, hogy :

Y = `((5*5)+(10*4)+(x*3)+(3*2)+(2*1))/(5+10+x+3+2)` = `(73+3x)/(20+x)`

3.41 < Y < 3.42

Megvizsgálod mindkettőre egyenlőséggel, és a kettő közötti egész szám lesz a megoldás.

(x=11)
1