Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora volt az eredeti doboz élhosszúsága?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
957
Egy kocka alakú doboz kicsinek bizonyult az ajándékba szánt édesség becsomagolásához, ezért úgy döntöttünk, hogy kétszer akkora térfogatú, négyzetes oszlop alakú dobozt fogunk használni, amelyiknek az alapja ugyanakkora, mint az eredeti dobozé volt.
Az új doboz 16dm3. Mekkora volt az eredeti doboz élhosszúsága?

Ha lehet legyen levezetve, mert akkor legalább meg is értem
Köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kocka, doboz, élhosszúság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az új doboz térfogata 16 `dm^3`, akkor a régi dobozé 8 `dm^3`

A kocka térfogata: V = `a^3` = 8 `dm^3`

Ebból köbgyököt vonunk:

a= `root(3)(8)` = 2 dm

Az eredeti doboz élhosszúsága 2 dm.
0