Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Alakítsa át az alábbi műveleteket teljes négyzetté.
x2+14x+31=

x2-8x+20=

x2+12x+50=

A válaszokat előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`x^2`+14x+31= `(x+7)^2`-18

`x^2`-8x+20= `(x-4)^2`+4

`x^2`+12x+50 = `(x+6)^2`+14
0