Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat: Szerkesszen háromszöget.(a,mb,mc)

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Adottak az alábbi paraméterek:
a= 6cm
mb=4,5cm
mc=5,5cm
Hogyan kéne nekilátni ennek a feladatnak?
Fontos lenne, holnapi házifeladatom :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, háromszög, szerkesztés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felveszed az a oldalt, az egyik végéből körzővel a mb-t és a másik végétől a szakasznak húzol egy érintő félegyenest a körhöz. Ugyanezt a másik végén mc-vel. A többi menni fog.
0

Én még "tovább mutatnám":
2