Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsen valaki kerem

Főoldal » Középiskola » Fizika
574
Elakadtam az alabbi feladatokban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Általában a lendületmegmaradást kell használni hozzá, legtöbbször rugalmatlan ütközésként.
3)
`m_0*v_0+m_1*0=(m_0+m_1)*v`
`v=(m_0*v_0)/(m_0+m_1)=(0,12\ kg*50\ m/s)/(0,12\ kg+0,2\ kg)=18.75\ m/s`
4) Ez szokatlan feladat - tehát nem 100%
A kutyák által kifejtett erők megegyeznek a rájuk ható surlódási erőkkel.
Az egyik 25 N-nal, a másik 30 N-nal "húzza" a csontot. A csont és a kutyák együtt mozognak, adott idő alatt bekövetkező lendületváltozásuk hatására változik a sebesség.
`∑F=(ΔI)/(Δt)=m*(Δv)/(Δt)`
`30\ N\ -\ 20\ N\ =\ (5\ kg\ +\ 6\ kg\ +\ 1\ kg)*(Δv)/(3\ s)`
`Δv\ =\ 15/12\ =\ 5\4=\ 1.25\ m/s`
5)
`m_1*v_1+n*m_0*v_0=(m_1+n*m_0)*v`
0: sörét; 1: nyúl
megoldod...
6)
Az előzőhöz képest az a változás, hogy a sebességek egymásra merőlegesek - oldalba kapja a nyulat
`I=sqrt(I_1^2+I_2^2)`
`v\ =\ (sqrt((n*m_0*v_0)^2+(m_1*v_1)^2))/(n*m_0+m_1)`
8)
Összlendület zérus...
`I_3=sqrt(I_1^2+I_2^2)`

Megjegyzés: Hiba esetén kérlek javítsd!
Módosítva: 6 éve
0