Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két rövid feladatban kérném segítségetek. Nem megy. :(

Főoldal » Középiskola » Fizika
1117
1. Szeles időben tapasztalhatjuk az utcán, hogy a szél felkapja a földön heverő eldobált papírokat, faleveleket. Magyarázzuk meg a jelenséget!
2.Mekkora nyomáskülönbségnek kell fellépni egy 300 kg össztömegű vitorlázórepülő összesen 20 m2(négyzeméter, nem tudom felső indexbe rakni :( ) felületű szárnyain, hogy éppen a levegőben tudjon maradni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika sos pls segítség help sürgős
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. A levélre ható, szél által kifejtett felhajtóerő nagyobb, mint a levélre ható gravitációs erő.

2. Itt valószínűleg egyenlő a testre ható felhajtóerő, ez a nyomáskülönbségből adódik, egy 300 kg tömegű test esetén, aminek a súlya G=m*g= 3000 N, ez 20 `m^2` felületen p=`F/A` = `(3000 N)/(20 m^2)` = 150 Pa
0