Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kávé ( fizika feladat)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
530
₁50g 30C-os kihült kávem van. Amelyet 100C-os gőz buborékoltatásával 80C melegítenek fel. Mennyivel növekszik a kávé tömege?

Gőz T= 100C
Lf= 2260 kJ/kg

T₁ =30 C
} ∆T₁ 50 C
T₂= 80 C


C= 4,2 kJ/kg ⇒ ∆ T₂ 20C

Hideg kávé energiája növekszik= gőz energiája csökken

c*m* T ₁= Lf* m gőz+ c*mg * ∆T₂

4,2 * 0,05 *50 =
2260 * x + 4,2 * x *20

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, SEGÍTSETEK, Hülye vagyok fizikához
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ez így jó lesz, csak meg kell oldani az egyenletet (ha feltételezzük, hogy a kávé is víz).
0