Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hetedikes fizika,fény

Főoldal » Általános iskola » Kémia
833
Előre is köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2) a fény sebessége c=300000km/s=3*10^8m/s
v=340m/s
c/v=882.352,94
a fény sebességére van pontosabb érték a föggvénytáblában

3) a távolság 768000/2=384000km
t=384000/300000=1,28s

4) 4,3 fényév távolság fénysebességgel 4,3 évig tart (innen az elnevezés).
minden elektromágneses hullám (fény, rádióhullámok) fénysebességgel terjed.
az utat 2x kell megtenni (oda és vissza) szóval az 4,3*2=8,6év egy üzenetváltás
0