Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Csatoltam képet.
No 45; 47
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
45.

A paralelogramma szomszédos szögeinek összege 180 fok, szemközti szögei egyenlők.

a, Legyen az egyik szöge x, a másik 2x. 3x=180, x=60 fok

A szögek tehát 60 és 120 fok.

b, Legyen az egyik szöge x, a másik x+24: 2x+24=180; x= 78, x+24=102

A szögek tehát 78 és 102 fok.

47.

Az A csúcsnál levő szög: 180-(ADB+ABD)= 180-(68+47) = 65 fok

A D vagy B csúcsnál levő szög: 180-65= 115 fok
1