Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Áramlástan kérdések

Főoldal » Középiskola » Fizika
491
1) Mennyivel változik a fluidum átlagsebessége körkeresztmetszetű csőben, ha a belső csőátmérő a kétszeresére nő?

2)20 cm belső átmérőjű csőben 2 m/s sebességgel víz áramlik, sűrűsége 1000 kg/m3, kinematikai viszkozitása 10-6 m2/s. Számítsa ki a Re-számot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, áramlástan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. Az átmérő a kétszeresére nő, a keresztmetszet a négyszeresére. Állandó térfogatáram esetén tehát a sebesség a negyedére csökken. (Mivel az áramlási sebesség és a keresztmetszet szorzata állandó)

2. Re= `(v*d*rho)/eta` = `(v*d)/nu` = `(2 m/s* 0.2 m)/ (10^(-6) m^2/s)`=400 000 (Az áramlás turbulens)

A sűrűségre akkor volna szükség, ha a dinamikai viszkozitás lenne megadva.
Módosítva: 6 éve
0