Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek :/

Főoldal » Általános iskola » Matematika
459
Egy zeneiskolában 10 tanuló csak zongorázik,15 csak hegedül,12 csak trombitál.Azok akik zongoráznak,hegedülnek de nem trombitálnak, 2-szer annyian vannak,mint akik zongoráznak 3-szor annyian vannak, mint az utóbb említett csoport.
A teljes létszám 68 fő.
Hányan vannak akik zongoráznak,trombitálnak de nem hegedülnek?
Hányan játszanak mind a három hangszeren ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
61 fő elrontottam
0

10 Z
12 T
15 H
24 maradnak
"2-szer annyian vannak,mint akik zongoráznak"Itt szerintem van egy pont. 10x2 =20
és +4 bárhol ÍGY 20*3=
"3-szor annyian vannak, "
mint az utóbb említett csoport. Tehát fullosan azaz 21 en vannak összesen csak nincs félember tehát 61/3=20,333... :D tehát ez egy vicces baki :D
0