Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Nagyon kéne a segítség! Köszönöm előre is.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
601
2Mg + O₂ = 2 MgO
4Al + 3O₂ = 2Al₂O₃
CO₂ + C = 2CO
2Fe + 3Cl₂ = 2FeCl₃
S + O₂ = SO₂
2Na + Cl₂ = 2NaCl

Ezek közül melyik az, melyben köznapi értelemben redukció történik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Csak redukció nem történik, a redukció és az oxidáció egy reakcióban megtörténik, ha redoxireakcióról van szó.

2Mg + O₂ = 2 MgO A Magnézium oxidálódik, az oxigén redukálódik.

4Al + 3O₂ = 2Al₂O₃ Az alumínium oxidálódik, az oxigén redukálódik.

CO₂ + C = 2CO Itt a szén oxidálódik is és redukálódik is (diszproporcionálódás)

2Fe + 3Cl₂ = 2FeCl₃ A vas oxidálódik, a klór redukálódik.

S + O₂ = SO₂ A kén oxidálódik, az oxigén redukálódik.

2Na + Cl₂ = 2NaCl A nátrium oxidálódik, a klór redukálódik.
2

Ahogy az előttem lévő is írta, mindet alá kell húzni.
0